مواد مغذی

مس

مس

مس در رژیم غذایی
مس یک عنصر کمیاب ضروری است که در تمام بافت های بدن وجود دارد. مقدار کمی برای عملکرد بدن مورد نیاز است، اما بدن نمی تواند مس خود را بسازد. باید آن را از غذا دریافت کنید.

مس با آهن کار می کند تا به بدن در تشکیل گلبول های قرمز کمک کند. همچنین به حفظ سلامت رگ های خونی، اعصاب، سیستم ایمنی و استخوان ها کمک می کند. مس همچنین به جذب آهن کمک می کند.

منابع غذایی
صدف و سایر صدف ها ، غلات کامل، لوبیا، آجیل، سیب زمینی و گوشت اندام (کلیه ها، جگر) منابع خوبی از مس هستند. سبزیجات با برگ های تیره، میوه های خشک مانند آلو، کاکائو، فلفل سیاه و مخمر نیز از منابع مس در رژیم غذایی هستند.

اثرات جانبی
به طور معمول افراد مس کافی را از غذاهایی که می خورند دریافت می کنند. بیماری منکس (سندرم موی گره خورده) یک اختلال بسیار نادر در متابولیسم مس است که قبل از تولد وجود دارد. در نوزادان پسر اتفاق می افتد و بر سطح مس آنها تأثیر می گذارد.
کمبود مس ممکن است منجر به کم خونی و پوکی استخوان شود.
در مقادیر زیاد مس سمی است. یک اختلال ارثی نادر، بیماری ویلسون ، باعث رسوب مس در کبد، مغز و سایر اندام ها می شود. افزایش مس در این بافت ها منجر به هپاتیت ، اختلال کلیه، اختلالات مغزی و سایر مشکلات می شود.

توصیه ها
دوزهای مس، و همچنین سایر مواد مغذی، در دریافت‌های مرجع غذایی (DRIs) ارائه شده توسط هیئت غذا و تغذیه در آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی ارائه شده است. DRI اصطلاحی برای مجموعه ای از دریافت های مرجع است که برای برنامه ریزی و ارزیابی دریافت مواد مغذی افراد سالم استفاده می شود. این مقادیر، که بر اساس سن و جنس متفاوت است، عبارتند از:

مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) : سطح متوسط ​​مصرف روزانه که برای برآوردن نیازهای غذایی تقریباً همه افراد سالم (97 تا 98 درصد) کافی است. RDA یک سطح دریافت بر اساس شواهد تحقیقات علمی است.
دریافت کافی (AI) : این سطح زمانی ایجاد می شود که شواهد تحقیقات علمی کافی برای ایجاد RDA وجود نداشته باشد. در سطحی تنظیم شده است که تصور می شود تغذیه کافی را تضمین می کند.
مصرف مرجع غذایی برای مس:

نوزادان (AI)
0 تا 6 ماهگی: 200 میکروگرم در روز (mcg/day)
7 تا 12 ماهگی: 220 میکروگرم در روز

کودکان (RDA)
1 تا 3 سال: 340 میکروگرم در روز
4 تا 8 سال: 440 میکروگرم در روز
9 تا 13 سال: 700 میکروگرم در روز

نوجوانان و بزرگسالان (RDA)
مردان و زنان 14 تا 18 ساله: 890 میکروگرم در روز
مردان و زنان 19 ساله و بالاتر: 900 میکروگرم در روز
زنان باردار: 1000 میکروگرم در روز
زنان شیرده: 1300 میکروگرم در روز
بهترین راه برای تامین نیاز روزانه ویتامین های ضروری، داشتن یک رژیم غذایی متعادل است که حاوی انواع غذاها از بشقاب راهنمای غذا باشد.
توصیه های خاص به سن، جنس و عوامل دیگر (مانند بارداری) بستگی دارد. زنان باردار یا تولید کننده شیر مادر (شیرده) به مقادیر بیشتری نیاز دارند. از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که کدام مقدار برای شما بهترین است.

template 1