مواد مغذی

قندها

قندها

شیرین کننده ها - قندها
اصطلاح شکر برای توصیف طیف گسترده ای از ترکیبات که از نظر شیرینی متفاوت هستند استفاده می شود. قندهای رایج عبارتند از:
گلوکز
فروکتوز
گالاکتوز
ساکارز (شکر معمولی رومیزی)
لاکتوز (قندی که به طور طبیعی در شیر یافت می شود)
مالتوز (محصول هضم نشاسته)
قندها به طور طبیعی در محصولات شیر ​​(لاکتوز) و میوه ها (فروکتوز) یافت می شوند. بیشتر قند موجود در رژیم غذایی آمریکایی از قندهای اضافه شده به محصولات غذایی است.

برخی از وظایف قندها عبارتند از:
هنگامی که به غذا اضافه می شود، طعم شیرینی ایجاد کنید.
طراوت و کیفیت غذا را حفظ کنید.
به عنوان یک نگهدارنده در مربا و ژله عمل کنید.
افزایش طعم در گوشت های فرآوری شده
تخمیر نان و ترشی را فراهم کنید.
بستنی را حجیم و بدن را به نوشابه های گازدار اضافه کنید.
بسیاری از غذاهای دارای قند افزوده اغلب کالری بدون مواد مغذی دیگر اضافه می کنند. این غذاها و نوشیدنی ها اغلب کالری «خالی» نامیده می شوند. در مقابل، غذاهای حاوی قندهای طبیعی (مانند میوه ها) نیز حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند.
اکثر مردم می دانند که در نوشابه معمولی مقدار زیادی شکر اضافه شده است. با این حال، آب‌های «ویتامین‌دار» محبوب، نوشیدنی‌های ورزشی، نوشیدنی‌های قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز ممکن است حاوی مقدار زیادی شکر باشند.

منابع غذایی
برخی از شیرین کننده ها با پردازش ترکیبات قندی ساخته می شوند. برخی دیگر به طور طبیعی رخ می دهند.

ساکارز (شکر سفره):
ساکارز به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد و معمولاً به اقلام فرآوری شده تجاری اضافه می شود. این یک دی ساکارید است که از 2 مونوساکارید ساده تر - گلوکز و فروکتوز - ساخته شده است. ساکارز شامل شکر خام، شکر گرانول، شکر قهوه ای، شکر شیرینی پزی و شکر توربینادو است. شکر سفره از نیشکر یا چغندر قند تهیه می شود.
شکر خام دانه ای، جامد یا درشت است. به رنگ قهوه ای است. شکر خام قسمت جامدی است که هنگام تبخیر مایع حاصل از آب نیشکر باقی می ماند.
شکر قهوه ای از کریستال های شکری که از شربت ملاس به دست می آید، به دست می آید. شکر قهوه ای را نیز می توان با افزودن ملاس به شکر گرانول سفید درست کرد.
شکر قنادی (همچنین به عنوان پودر قند شناخته می شود) ساکارز ریز آسیاب شده است.
شکر توربینادو یک شکر کمتر تصفیه شده است که هنوز مقداری از ملاس خود را حفظ می کند.
شکرهای خام و قهوه ای سالم تر از شکر سفید دانه بندی شده نیستند.

سایر قندهای رایج:
فروکتوز (قند میوه) قند طبیعی در همه میوه ها است. به آن لوولوز یا قند میوه نیز می گویند.
عسل ترکیبی از فروکتوز، گلوکز و آب است. توسط زنبورها تولید می شود.
شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) و شربت ذرت از ذرت تهیه می شود. شکر و HFCS شیرینی تقریباً یکسانی دارند. HFCS اغلب در نوشابه ها، محصولات پخته شده و برخی از محصولات کنسرو شده استفاده می شود.
دکستروز از نظر شیمیایی با گلوکز یکسان است. معمولاً برای اهداف پزشکی مانند هیدراتاسیون IV و محصولات تغذیه تزریقی استفاده می شود.
شکر معکوس شکل طبیعی شکر است که برای کمک به شیرین نگه داشتن آب نبات ها و اقلام پخته شده استفاده می شود. عسل یک قند معکوس است.

الکل های قندی:
الکل های قندی شامل مانیتول، سوربیتول و زایلیتول هستند.
این شیرین کننده ها به عنوان یک ماده در بسیاری از محصولات غذایی که برچسب "بدون قند"، "دیابتی" یا "کم کربوهیدرات" دارند، استفاده می شود. این شیرین کننده ها با سرعت بسیار کمتری نسبت به شکر توسط بدن جذب می شوند. آنها همچنین حدود نیمی از کالری قند را دارند. آنها را نباید با جایگزین های قندی که بدون کالری هستند اشتباه گرفت. الکل های قندی ممکن است در برخی افراد باعث گرفتگی معده و اسهال شوند.
اریتریتول یک قند الکل طبیعی است که در میوه ها و غذاهای تخمیر شده یافت می شود. 60 تا 80 درصد به شیرینی شکر سفره است، اما کالری کمتری دارد. همچنین باعث افزایش قند خون بعد از غذا یا پوسیدگی دندان نمی شود. برخلاف سایر الکل های قندی، باعث ناراحتی معده نمی شود. اریتریتول در بسیاری از غذاهایی که برای افراد مبتلا به دیابت به بازار عرضه می‌شود، استفاده می‌شود و یک ماده اصلی در استویا و محصولات شیرین‌کننده میوه راهب است. یک مطالعه اخیر مصرف اریتریتول را با افزایش خفیف خطر عوارض جانبی قلبی عروقی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ مرتبط دانست. تحقیقات بیشتری برای درک پیامدهای این مطالعه و اثرات نامطلوب درازمدت احتمالی استفاده از اریتریتول و سایر شیرین کننده های مصنوعی و بدون کالری و کم کالری مورد نیاز است.

انواع دیگر قندهای طبیعی:
شهد آگاو نوعی شکر بسیار فرآوری شده از گیاه تکیلیانا آگاو (تکیلا) است. شهد آگاو 1.5 برابر شیرین تر از شکر معمولی است. در هر قاشق غذاخوری حدود 60 کالری در مقایسه با 40 کالری برای همان مقدار شکر موجود در غذا دارد. شهد آگاو سالم تر از عسل، شکر، HFCS یا هر نوع شیرین کننده دیگری نیست.
گلوکز در میوه ها به مقدار کم یافت می شود. همچنین شربتی است که از نشاسته ذرت تهیه می شود.
لاکتوز (قند شیر) کربوهیدراتی است که در شیر وجود دارد. از گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است.
مالتوز (شکر مالت) در طی تخمیر تولید می شود. در آبجو و نان یافت می شود.
شکر افرا از شیره درختان افرا به دست می آید. از ساکارز، فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است.
ملاس از بقایای فرآوری نیشکر گرفته می شود.
شیرین کننده های استویا عصاره هایی با شدت بالا هستند که از گیاه استویا به دست می آیند که توسط FDA به عنوان ایمن شناخته می شوند. استویا 200 تا 300 برابر شیرین تر از شکر است.
شیرین کننده های میوه راهب از آب میوه راهب تهیه می شوند. آنها در هر وعده کالری صفر دارند و 150 تا 200 برابر شیرین تر از شکر هستند.

اثرات جانبی
شکر سفره کالری دارد و هیچ ماده مغذی دیگری ندارد. شیرین کننده های حاوی کالری می توانند منجر به پوسیدگی دندان شوند .
مقادیر زیاد غذاهای حاوی قند می تواند به افزایش وزن در کودکان و بزرگسالان کمک کند. چاقی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ، سندرم متابولیک و فشار خون بالا را افزایش می دهد .

الکل های قندی مانند سوربیتول، مانیتول و زایلیتول ممکن است در صورت مصرف زیاد باعث گرفتگی معده و اسهال شوند.

توصیه ها
شکر در فهرست غذاهای ایمن سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) قرار دارد. این حاوی 16 کالری در هر قاشق چای خوری یا 16 کالری در هر 4 گرم است و می توان در حد اعتدال از آن استفاده کرد.
انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می کند که میزان قندهای اضافه شده در رژیم غذایی خود را محدود کنید. این توصیه به همه انواع قندهای افزوده تعمیم می یابد.
زنان نباید بیش از 100 کالری در روز از شکر اضافه شده (حدود 6 قاشق چایخوری یا 25 گرم شکر) دریافت کنند.
مردان نباید بیش از 150 کالری در روز از شکر اضافه شده (حدود 9 قاشق چایخوری یا 36 گرم شکر) دریافت کنند.
دستورالعمل های غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) برای آمریکایی ها نیز توصیه می کند که قندهای اضافه شده را به بیش از 10٪ کالری در روز محدود کنید. برخی از راه‌های کاهش مصرف قندهای اضافه عبارتند از:
به جای نوشابه معمولی، آب «ویتامین دار»، نوشیدنی های ورزشی، نوشیدنی های قهوه و نوشیدنی های انرژی زا، آب بنوشید.
آب نبات و دسرهای شیرین مانند بستنی، کلوچه و کیک را کمتر بخورید.
برچسب های مواد غذایی را برای قندهای اضافه شده در چاشنی ها و سس های بسته بندی شده بخوانید.
در حال حاضر هیچ توصیه روزانه ای برای قندهای طبیعی موجود در شیر و محصولات میوه وجود ندارد، اما مصرف بیش از حد هر قندی می تواند اثرات منفی بر سلامت شما داشته باشد. داشتن یک رژیم غذایی متعادل مهم است.
دستورالعمل های تغذیه انجمن دیابت آمریکا بیان می کند که در صورت ابتلا به دیابت، لازم نیست از مصرف تمام قندها و غذاهای حاوی قند خودداری کنید. شما می توانید مقادیر محدودی از این غذاها را به جای سایر کربوهیدرات ها مصرف کنید.

اگر دیابت دارید:
قندها مانند سایر کربوهیدرات ها هنگام خوردن در وعده های غذایی یا میان وعده ها بر کنترل گلوکز خون تأثیر می گذارند. هنوز هم ایده خوبی است که غذاها و نوشیدنی های حاوی قند اضافه شده را محدود کنید و سطح قند خون خود را به دقت بررسی کنید.
غذاهایی که حاوی الکل قند هستند ممکن است کالری کمتری داشته باشند، اما حتما برچسب ها را برای محتوای کربوهیدرات این غذاها بخوانید. همچنین سطح قند خون خود را بررسی کنید.

template 1